Introduction to Mentastics - Diafragma and back

Class Theme: 
General Class intended for everyone
Language of Instruction: 
Class Date: 
Sunday, October 13, 2019 - 09:30 to 16:30
Country: 
City: 
Rijsbergen
Cost: 
85

ZipZen Introduktie workschop Mentastics® Thema: middenrif en de rug met Satsavya Mertens Zondag 13 oktober 2019 tussen 10 en 16.30 uur - ontvangst; 9.30 uur Qi-Fit: Kruispad, 7 Rijsberg Bijdrage: 85 euro - incl. drank, lekkers bij koffie & soep. -  lunch meebrengen Opgave: info@zipzen.nl - cc: lian.roovers@outlook.com

Mentastics® - onderdeel van de Trager Approach, ontdekt door dr. Milton Trager. Deze bijzondere bewegingsleer leert jouw in voeling te komen met je lichaam, jouw natuurlijke houding en balans te hervinden; stress, pijn en stijfheid worden vervangen met aangename sensaties van lichtheid en gemak. Zodat jij met vernieuwd bewustzijn van je lichaam, met opgeladen batterijen, gecenterd en volledig betrokken in het leven mag staan!

In deze workshop ontdekken en verdiepen we de dynamiek van voelen in beweging, staan en zitten. We maken kennis met de bijzondere spier in het middenrif - het diafragma. Ervaar de belangrijkheid en invloed die deze spier heeft in je houding, je ademhaling en je emotioneel welzijn! We spelen met oa bewegingen, ademhaling zodat het diafragma zijn goede tonus hervind en ervaar meteen de uitwerking hiervan op je houding, je ademhaling, je stem, je welzijn.

Vandaar reizen we verder naar de ruggengraat- onze core - die ons rechtop houdt en waar alles mee verbonden is. Steeds opnieuw laten we ons verrassen hoe met zo weinig inspanning, zoveel ontspanning, flexibiliteit kan bereikt worden. Je leert oa bewegingen, makkelijk uit te voeren om rugklachten te voorkomen, te genezen in je dag aan dag.

De nieuwe ervaring van lichtheid, vrijheid en gemak zijn een ware ondersteuning voor: * Het behouden van ontspanning en balans oa. op de werkvloer, achter de computer, in het sporten, bij lopen, als preventie voor lichaamsklachten voor jong en oud!  * Alsmede voor hen die met stress gerelateerde, lichamelijk/geestelijk ongemak te maken hebben en/of chronische aandoeningen ( rug, schouder, nek, knieën ) en voor zij die revalideren na een ongeval, trauma of burn-out. 

* Minder is meer - neem je zo mee in je Chi-Neng, Thai -Chi be-oefening, in je yoga en in je meditatie. 

* Een waardevolle toevoeging voor medische en complementaire professionals. Satsavya erkend en ervaren Trager© Practitioner&Hypnose Practitioner, verzorgd workshops lichaamsbewustzijn en OSHO meditaties en meditatie therapie in Nederland en in de wereld.

Informatie: https://zipzen.nl/wp-content/uploads/2019/08/WorkMenQiFit.pdf

 

Teacher

Contact me!